Συζήτηση - Εκδήλωση: Το αντιφασιστικό κίνημα ενάντια στην κάθοδο των ναζί στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Παρασκευή 9/5




Συζήτηση - Εκδήλωση: 
Το αντιφασιστικό κίνημα ενάντια στην κάθοδο των ναζί 
στις αυτοδιοικητικές εκλογές 

Παρασκευή 9 Μάη, στις 19:00
Στο Μανταλάκι 
(συνεργατικό καφενείο, Μπάμπη Άννινου 15, 
απέναντι από το γήπεδο του Σπόρτινγκ, 
κοντά στο σταθμό του Αγίου Ελευθερίου)


Συντονίζει η Γεωργία Βαλωμένου 

Ομιλητές:  
Δημήτρης Πετρόπουλος 
Θοδωρής Αναστόπουλος
Όλγα Κλείτσα 

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα και λαικά τραγούδια.

Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Η 9η Μάη  είναι η μέρα που συμβολίζει την αντιφασιστική νίκη των λαών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 


Οι προσεχείς εκλογικές μάχες αναμφισβήτητα θα είναι κρίσιμες στον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δήμος της Αθήνας ήταν αυτός στον οποίο πρώτα επανεμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή, όταν στις προηγούμενες εκλογές πήρε 10 χιλιάδες ψήφους και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος ο συλληφθέντας Μιχαλολιάκος με 5,26% (την ίδια στιγμή που πανελλαδικά έφτανε τις 20 χιλιάδες ψήφους περίπου). Αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Κασιδιάρη μέχρι και διψήφιο ποσοστό και τα καθήκοντα του αντιφασιστικού κινήματος πολλαπλασιάζονται.

Το τελευταίο διάστημα στη Λαμπρινή εμφανίστηκε ομάδα που έγραφε φασιστικά συνθήματα ενώ ξέρουμε ότι η Χρυσή Αυγή αναζητεί χώρο για να ανοίξει γραφεία στα Πατήσια. Ταυτόχρονα στις παρεμβάσεις μας στη γειτονιά συναντούμε ανθρώπους που μας δηλώνουν ανοιχτά και με φανατισμό ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για κόσμο, αγανακτισμένο με το πολιτικό σύστημα και την σκληρή φτωχοποίηση που του επιβάλλεται. Μεγάλο μέρος αυτών νομίζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι η απάντηση. Το αντιφασιστικό κίνημα οφείλει να εξηγήσει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μία ακόμα έκφραση του προβλήματος. Ο Μιχαλολιάκος στη θητεία του στο δημοτικό συμβούλιο έχει να επιδείξει μόνο έναν ναζιστικό χαιρετισμό, απειλές και τους φουσκωτούς που τον συνόδευαν. Ενώ και στη βουλή αποδείχτηκαν πιστά σκυλιά του συστήματος αφού στήριξαν όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης υπέρ του εφοπλιστικού κεφαλαίου με τεράστιες φοροαπαλλαγές τη στιγμή που ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να προφυλαχτεί απέναντι στον κίνδυνο και στην απειλή των πάντα οπλισμένων φασιστικών συμμοριών και ταυτόχρονα να πείσει όσους δεν έχουν ασπαστεί το ναζισμό ότι για ναζί πρόκειται, για νοσταλγούς του Χίτλερ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι ένα μαχαίρι στα χέρια των ναζί.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΤΗΣΙΩΝ-ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ

τηλ. επικοινωνίας: 694 9003986 
e-mail: antifapatisialabrini@gmail.com 
σελίδα στο fb: facebook.com/antifapatisialabrini

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις