Κάλεσμα αλληλεγγύης για τη δίκη της Μαίρης Βαβαγιάννη-Μαυρή, Πέμπτη 12/3, Δικαστήρια Ευελπίδων

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, ώρα 9.00 π.μ , στα δικαστήρια (πρώην Ευελπίδων), στο κτήριο 12 και στην αίθουσα 1, δικάζεται η πανεπιστημιακός Μαίρη Βαβαγιάννη-Μαυρή, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο Ηλίας Κασιδιάρης για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία».

Υπενθυμίζουμε ότι η «κατηγορούμενη» είχε συνδράμει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών χρυσαυγιτών, που επιτέθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου σε φοιτητή του πανεπιστημίου, τον οποίο και κακοποίησαν βάναυσα. Για την πράξη της αυτή η Μ. Βαβαγιάννη έχει υποστεί, μετά από ταλαιπωρίες χρόνων, έναν απίθανο εξευτελισμό της προσωπικότητάς της, καθώς ο Η. Κασιδιάρης, ο δικηγόρος του Ι. Ηρειώτης αλλά και το δικαστήριο που τον αθώωσε, δέχτηκαν στην ουσία ότι είναι αναξιόπιστη μάρτυρας και η μαρτυρία της αποδόθηκε σε σκευωρία της αριστεράς, στην οποία χρησιμοποιήθηκε η Μ.Β, για να θιγεί η «τιμή και η υπόληψη» του Η.Κ.

Αυτή δε η αθωωτική απόφαση είναι και το κύριο επιχείρημα για τη σημερινή δίωξή της.

Η παρουσία όλων στα δικαστήρια είναι επιβεβλημένη όχι μόνο για να μη δικάζουν ανενόχλητοι οι νεοναζί δημοκρατικούς πολίτες αλλά και γιατί πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που το πόρισμα των εισαγγελέων χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση, πρέπει επιτέλους να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά
Κίνηση Κατοίκων 6ης Δημοτικής Κοινότητας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις