Αντιφασιστική διαδήλωση, Σάββατο 21/3, στα Προπύλαια στις 16:00

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες
Να φράξουμε το δρόμο στους φασίστες

Εδώ και κάποιες μέρες η Χρυσή Αυγή έχει εξαγγείλει για τις 21 Μάρτη στις 19:00 ανοιχτή συγκέντρωση ενάντια στους μετανάστες έξω από τα γραφεία της στον σταθμό Λαρίσης.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή πρόκληση. Οι Χρυσαυγίτες επιδιώκουν να οργανώσουν για πρώτη φορά την δική τους ρατσιστική, ναζιστική φιέστα στην παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας.
Είναι προφανές πως όσο πλησιάζει η λήξη του ορίου αποφυλάκισης του αρχηγού και των άλλων στελεχών η ΧΑ προσπαθεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις της πολιτικά και στον δρόμο. Παράλληλα επιχειρεί να ξανά ορθώσει το ανάστημα της ως ο βασικός εχθρός του κινήματος και να τρομοκρατήσει πρόσφυγες, μετανάστες και αντιρατσιστές που εκείνη την ημέρα θα διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης.
Δεν θα τους το επιτρέψουμε.
Καταγγέλλουμε επίσης τη ΝΕΡΙΤ η οποία παρουσίασε την συνέντευξη τύπου της ΧΑ για το θέμα, ένα ρατσιστικό παραλήρημα διάρκειας μιάμισης ώρας με πρωταγωνιστή τον Ηλία Παναγιώταρο. Ελπίζουμε να ξεμπερδέψουμε όσο το δυνατόν συντομότερα και με αυτό το έκτρωμα και να πάει μαζί με τους νεοναζί που τόσο απροκάλυπτα στηρίζει εκεί που πραγματικά ανήκει, στον σκουπιδοντενεκιέ της Ιστορίας.
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά που στις 21 Μάρτη συμμετέχει στην αντιρατσιστική συγκέντρωση και πορεία προς την βουλή στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος θα συνεχίσει προς τα γραφεία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με σημείο ανασύνταξης στις 16:00 στα Προπύλαια.
Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλες τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες να πράξουν το ίδιο ώστε να δώσουμε μια ενωτική, μαζική και μαχητική απάντηση στην πρόκληση των νεοναζί.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις