Kάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας Πειραιά για την δίκη της επιτροπής κατοίκων του Αγίου Παντελεήμουνα

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά, καλεί σε μαζική αντιφασιστική παρουσία την Τετάρτη 16/12 στις 9 π.μ., στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στο Δ μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 9) όπου δικάζονται πρωτεργάτες της φασιστο - επιτροπής "κατοίκων" του Αγίου Παντελεήμονα (Θέμιδα Σκορδέλη, Σπύρος Γιαννάτος, κ.λ.π.) για μια από τις δεκάδες επιθέσεις που πραγματοποίησαν την περίοδο 2009 - 2013 επιχειρώντας να μετατρέψουν την πλατεία σε άβατο της Χρυσής Αυγής. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για την επίθεση εναντίον μελών και στελεχών του περιφερειακού συνδυασμού "Ελεύθερη Αττική" με επικεφαλής τον Αλέκο Αλαβάνο τον Οκτώβριο του 2010, με πέτρες, αυγά, γιαούρτια και ντομάτες. Την επίθεση τότε είχε καλύψει πλήρως διμοιρία των ΜΑΤ και δικυκλιστές της αστυνομίας που άφησαν ανενόχλητους τους επιτιθέμενους να εκσφενδονίζουν αντικείμενα για αρκετή ώρα, χωρίς να προβούν σε καμία σύλληψη. Η καταδίκη των τραμπούκων ακροδεξιών μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά και στην έκβαση της δίκης για την εγκληματική ναζιστική Οργάνωση "Χρυσή Αυγή" της οποίας τοπικά στελέχη με πλούσια "δράση" στον Άγιο Παντελεήμονα κάθονται ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 

Τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη μνημονιακή διαχείριση της δεύτερης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να βγει ξανά στον αφρό και αρχίζει να αποτολμά νέους τραμπουκισμούς από τα τάγματα εφόδου, απαιτείται η παραδειγματική καταδίκη των Χρυσαυγιτών σε κάθε υπόθεση επιθέσεων κατά μεταναστών και αντιφασιστών που φτάνει στα δικαστήρια.


Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις