Σάββατο 17/12 - Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία σε Πετρούπολη και Ίλιον

Το βράδυ της Κυριακής 4/12 η νεοναζιστική συμμορία "Ανένταχτοι Μαίανδριοι Εθνικιστές " πραγματοποίησαν επίθεση, προκαλώντας υλικές φθορές, στο Στέκι του Αριστερού Σχήματος Ιλίου. Οι νεοναζί έκαναν μάλιστα και ανάληψη της ευθύνης μέσα από το blog τους, παρουσιάζοντας φωτογραφίες και από αντίστοιχη επίθεση στην αναρχική συλλογικότητα "Θερσιτης ". Λίγες μέρες μετά οι ίδιοι ζωγράφισαν ναζιστικά σύμβολα και έγραψαν συνθήματα στο Στέκι της δημοτικής παράταξης "Ανυπότακτη Πετρούπολη "
Το τελευταίο διάστημα τόσο η ΧΑ όσο και διάφορα παρακλάδια και γκρουπούσκουλα όπως οι "Μαίανδριοι " επιχειρούν συστηματικά να ξαναβγούν στο δρόμο οργανώνοντας την βίαιη φασιστική τους δράση.
Στην περίπτωση δε του Ιλίου και της Πετρούπολης, δύο γειτονιών των εργατικών δυτικών συνοικιών με σημαντική κινηματική ιστορία, οι επιθέσεις αυτές στοχεύουν στο να τρομοκρατήσουν τις κινηματικές συλλογικότητες και τον κόσμο της αντίστασης και του αγώνα.
Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία. Η κυβέρνηση φέρει βαριά ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Όχι μόνο εξακολουθεί τις πολιτικές που έστρωσαν το δρόμο στους φασίστες, πολιτικές των μνημονίων, της φτώχειας και του ρατσισμού, αλλά τον τελευταίο καιρό συνομιλούν ανοιχτά με τους φασίστες ξεπλένοντας την δολοφονική τους δράση. Λίγες μέρες μετά το Καστελόριζο και τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου η τραμπούκικη επίθεση της ΧΑ στην ΕΣΗΕΑ μόνο τυχαία δεν ήταν.
Να τους σταματήσουμε. Το κίνημα οφείλει μαζικά, ενωτικά και μαχητικά να οργανώσει με τους καλύτερους δυνατούς όρους τον αντιφασιστικό αγώνα.
Σε αυτή την κατεύθυνση ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά στηρίζει την πρωτοβουλία των συλλογικοτήτων της Πετρούπολης και του Ιλίου για την οργάνωση αντιφασιστική συγκέντρωσης και πορείας στην περιοχή.
Όλοι και όλες το Σάββατο 17/12 στις 11:00 πμ στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Πετρούπολης και στη πορεία που θα ακολουθήσει σε Πετρούπολη και Ίλιον .
Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.
Αντιφασιστικος Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις