Σάββατο 28 Ιανουαρίου – Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΓΕΝΑΡΗ - ώρα 4μμ Πλ. Ρηγίλλης - Διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση - Κοινός αγώνας των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προσπαθεί λόγω μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων να ξεπλύνει την ναζιστική, φασιστική οργάνωση των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής προκείμενου να κερδίσει μερικούς πόντους στο παιχνίδι εντός του κοινοβουλίου. Οι υπουργοί της ποζάρουν μαζί με υπόδικους βουλευτές της Χ.Α στο Καστελόριζο νομιμοποιώντας την ναζιστική οργάνωση και δίνοντάς της τη δυνατότητα να χύσει το εθνικιστικό της δηλητήριο, την ώρα που η δίκη της είναι σε εξέλιξη και η ηγετική της ομάδα αντιμετωπίζει κατηγορίες για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης, μίλησε για μια προσπάθεια επανατοποθέτησης της Χρυσής Αυγής στο τόξο της "δημοκρατικής νομιμότητας". Μόλις μια μέρα μετά, οι Χρυσαυγίτες εισέβαλαν με θράσος στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ σε προγραμματισμένη εκδήλωση για τις μειονότητες ώστε να την διαλύσουν.


Επ’ αφορμής των Ιμίων η Χρυσή Αυγή διοργανώνει τα τελευταία χρόνια μια φασιστοσύναξη εμπνευσμένη από τις καλύτερες παραδόσεις του δωσιλογικού και αργότερα του χουντικού κινήματος σε μια προσπάθεια να καπηλευθεί τα γεγονότα και την συναισθηματική φόρτιση που είχε προκαλέσει τότε ο χαμός των τριών πιλότων.


Μετά από επιτυχημένη κινητοποίηση αντιφασιστικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, η χρυσαυγίτικη εθνικιστική φιέστα για τα γεγονότα των Ιμίων, στην πλατεία Ρηγίλλης, ματαιώθηκε.


Ο φασισμός και ο εθνικισμός, όμως, δεν μπορούν να νικηθούν μόνο δια της εκδίωξης από τον δρόμο οργανώσεων όπως η Χ.Α. Χρειάζεται να αντιπαρατεθούμε συνολικά στην όξυνση της εθνικιστικής ρητορείας. Να αναδείξουμε τους κοινούς αγώνες και προβλήματα που συνδέουν τους λαούς της περιοχής απέναντι στις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, που τόσο συχνά δημιουργεί και καπηλεύεται ο ιμπεριαλισμός προκειμένου να εξυπηρετηθούν ανά συγκυρία τα συμφέροντα της μίας ή της άλλης άρχουσας τάξης. Φαινόμενο που βιώνουμε και σήμερα, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά τα γεγονότα των Ιμίων, με το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των προσφύγων μετατρέποντας το Αιγαίο σε ένα νεκροταφείο ανθρώπινων ψυχών.


Ο Ελληνικός, ο Τουρκικός, ο Κουρδικός λαός δεν έχουν σήμερα τίποτα να χωρίσουν. Στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων για τα δικά τους οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που διαχέουν το μίσος, συνθλίβουν και αποπροσανατολίζουν τους λαούς, εμείς απαντάμε με ένα πλατύ διεθνιστικό μέτωπο αλληλεγγύης, με τον κοινό αγώνα των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τους αστικούς ανταγωνισμούς. Για την υπεράσπιση της ειρήνης, για τα κοινωνικά, πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα όλων των λαών της περιοχής. Ενάντια στις εθνικές και θρησκευτικές διαιρέσεις.
Καλούμε όλους τους αγωνιστές, αντιφασίστες, ενεργούς πολίτες να δώσουμε το παρόν στη διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης για να προβάλλουμε την προοπτική της αλληλεγγύης των λαών ως απάντηση στο φασιστικό και εθνικιστικό μίσος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 4μμ

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ !

-ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΙΜΙΑ. ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΟΧΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΟΣΥΝΑΞΕΙΣ.
-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
-ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



Ακολουθούν οι συλλογικότητες που υπογράφουν το κάλεσμα :

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά
  • Αριστερή Ενότητα – ΑΡ.ΕΝ
  • Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”
  • Το μυρμήγκι - Δίκτυο Αλληλεγγύης 6ης Κοινότητας
  • ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
  • Ποδονίφτης - Ρε(ύ)μα κριτικής των καιρών και δράσης
  • Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν
  • Π - χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού
  • Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων
  • Antinazi Zone - YRE

Στηρίζουν και συμμετέχουν πολιτικές συλλογικότητες 
  • Ανασύνθεση – ΟΝΡΑ (Οργάνωση Νεολαίας Ριζοσπαστικής Αριστεράς)
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση
  • Αριστερή Ανασύνθεση
  • Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
  • Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση Ξεκίνημα
  • Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
  • ΟΚΔΕ – Σπάρτακος

....................................................................................


Οι υπογραφές παραμένουν ανοιχτές και για άλλες συλλογικότητες.














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις