Έξω οι φασίστες από την Καλλιθέα



Με μεγάλη λύπη και θυμό παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στη γειτονιά της Καλλιθέας με αφορμή την πρόθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να παραστούν στους εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου. 

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του ολοκαυτώματος να συμμετέχουν ανενόχλητοι στις εκδηλώσεις με τις οποίες ο λαός της Καλλιθέας επιθυμεί να τιμήσει τον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια του β' Παγκοσμίου Πολέμου.  Είναι βαθιά προσβολή για τους ανθρώπους που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία, για όλους τους ανθρώπους που  αγωνίστηκαν, που έχασαν συγγενείς και φίλους, που υπέφεραν από τις φρικαλεότητες των ναζιστών. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δολοφόνοι της ΧΑ "ενοχλούν " στην περιοχή.  Όλοι θυμόμαστε πριν κάποια χρόνια τα μαχαιρώματα, τους ξυλοδαρμούς μεταναστών, τις πυρπολήσεις σπιτιών.  Το Αντιφασιστικό Κίνημα τότε και ο λαός της Καλλιθέας είχαν καταφέρει να σταματήσουν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου.  Το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε και σήμερα.  Να καταστήσουμε σαφές ότι οι φασίστες στην Καλλιθέα είναι ανεπιθύμητοι.  Να προλάβουμε αντίστοιχες εικόνες φασιστικής βίας και τρομοκρατίας.  Εικόνες ντροπής για μια γειτονιά όπως η Καλλιθέα. 

Η ΧΑ  είναι μια εγκληματική οργάνωση.  Η ηγεσία της αποτελείται από υπόδικους εγκληματίες,  εχθρούς κάθε έννοιας δημοκρατίας και ελευθερίας.  
Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να μην επιτρέψει την εμφάνιση τους στην περιοχή.  
Καμία επίκκληση  στην Δημοκρατία δεν πρέπει να προσφέρει ανοχή και έδαφος στους νεοναζί.  Είναι επικίνδυνοι εγκληματίες. Είναι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν. 
Καμία ελευθερία  στους εχθρούς της ελευθερίας. 

Ο λαός της Καλλιθέας έχει δικαίωμα να τιμήσει τους αγωνιστές του β'παγκοσμίου πολέμου σε μία πόλη χωρίς φασίστες. Σε μια πόλη ελεύθερη από τα θλιβερά κατάλοιπα του Χίτλερ και των ναζιστών. Αυτών δηλαδή που προκάλεσαν τον πόλεμο. Που ευθύνονται για εκατομμύρια νεκρούς.. Που βύθισαν στον πόνο και την δυστυχία ολόκληρη την Ευρώπη.  

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας,  ντόπιους και μετανάστες σε διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα ενάντια στον φασισμό. 

Οι νεοναζί δολοφόνοι της ΧΑ δεν θα πατήσουν το πόδι τους στην Καλλιθέα. 

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά
mail : antifasistikos.syntonismos@gmail.com

τηλ. Επικοινωνίας : 6976436402 , 6942089602

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις